שף פרטי לאירועים קטנים, שף פרטי לאירועים בבית

יום שני, 22 באוגוסט 2011

פיש קייקס

את המתכונים שלי אני אוהבת בדיוק כמו שאני אוהבת את הבחורים שלי: פשוטים, מהירים, קלים להבנה וטעימים... ;)

הפעם הבאתי מתכון שלדעתי מתאים לראש השנה ושממש מזכיר לי את חיי מלונדון: פיש קייקס.

אין פה טריקים- זה תמיד יוצא טעים.



מה שאתם צריכים זה ככה:

300 גר' פירה תפו"א מומלח קלות וקר.
6 גבעולים של בצל ירוק קצוצים דק.
כף של קרם חזרת
250 גר' של מקרל בעישון חם מטובל בפלפל שחור, ללא עור, ומפורר לשבבים קטנים.
2 כפות קמח רגיל
1 ביצה
100 גר' פירורי לחם לציפוי
שמן קנולה לטיגון הלביבות

ומה עושים עכשיו? פשוט מאוד:

בקערה גדולה, מערבבים יחד את תפוחי אדמה, בצל ירוק, חזרת ומקרל.
יוצרים מהתערובת 8 עוגות עגולות בגודל אחיד.. מגלגלים את קציצות דגים בקמח, מנערים עודף, טובלים בביצה ואח"כ בפירורי לחם. מכסים ומקררים עד מוכנים לבשל. הלביבות יכולות להיות מוכנות עד יום אחד לפני הבישול, או שניתן להקפיא.

בעדינות מטגנים את עוגות דגים במחבת עם מעט שמן 5-6 דקות מכל צד, עד שהן פריכות, ובצבע חום זהוב וחמות עד לבפנים..מגישים עם סלט ירוק, רוטב טרטר ופלחי לימון.

טוב- זזתי למטבח...
בהצלחה..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה