שף פרטי לאירועים קטנים, שף פרטי לאירועים בבית

יום חמישי, 4 באוגוסט 2011

על קניות וקוטג' (הגבינה עם הבית...)

מחאת הקוטג' נרגעה קצת, ומחאות בוערות יותר קמו על ארצנו..
הפוסט הזה קשור בצורה עקיפה לקוטג' ולשאר הקניות שלנו בסופר, והמלחמה האבודה אחר המחיר הזול ביותר.
השוואת סלי הקניות, הנחות מועדון, מחירים מצחיקים על מוצרים מסוימים בעוד "דופקים" אותנו במחירים על מוצרים אחרים ועוד נתונים שרק מבלבלים אותנו. אז השאלה היא האם לקנות בזול יותר משתלם מלקנות ביוקר?
כשמדובר במוצר יקר מדי אנחנו אוטומטית חושבים שגונבים מאיתנו, אבל אנחנו אף פעם לא שואלים את עצמנו אם יש דבר כזה זול מדי...

מחירים של מוצרים שונים מושפעים מגורמים שונים כגון: עונות השנה, מחירי יצוא/יבוא, מגדלים, פיקוח, איכות המוצר, דרישה וכמובן, הרווחיות של הסופרמרקט. חלק מגורמים אלו אינם תלויים בנו, הלקוח, למשל: אם מחירי הבננות עלו בגלל יצוא מוגזם (באירופה מתים על בננות תוצרת הארץ... ) אז כלקוח, כל מה שנשאר לי לעשות- זה לאכול תפוחים במשך כמה שבועות.




לעומת זאת בחלק מהמקרים , לצרכן יש כוח. כולם מכירים את מקרה הקוטג', אבל ישנם מקרים הפוכים- כאשר למוצרים מתוצרת מקומית (ולעתים גם תוצרת מיובאת) יש מחיר כל כך נמוך שזה מגוחך לחלוטין.
ומה המשמעת של מחירים נמוכים במיוחד? לפעמים המשמעות היא באיכות (למשל שימוש במי שופכין לגידול ירקות) לעתים זה תנאים מחפירים של המגדלים או שימוש בכוח עבודה זול (עובדים זרים) וניצולו. ולפעמים זה אומר ניצול נוראי של המוצר עצמו (למשל: גידול תרנגולות בצפיפות אוימה והאכלתן באוכל הזול ביותר ובאיכות ירודה).
זוהי מחשבה קשה, אכן. אבל לצערי אין פה טריקים. כאשר קונים מוצר במחיר מצחיק הלקוח צריך לדעת כי יש לזה השלכות על האיכות של המוצר או פגיעה מעבר בעובדים/ספקים/יצרנים/מגדלים.

אז מה התשובה לשאלת המחיר?
1. בדקו תמיד את המחיר למוצר במקומות שונים.
2. השתמשו בשיקול דעת מושכל: אם מחיר הקוטג' מאוד גבוה או מחירי העוף נמוכים בצורה לא הגיונית- פשוט תקנו משהו אחר.
3. אל תתביישו- תשאלו, תקראו, תתעניינו- בורות היא אף פעם לא התשובה!

מאחלת לכולם שפע, בריאות וצדק...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה